Wandeltocht

7e Winterwandeltocht IJsclub Eensgezindheid.

Donderdag 28 december organiseert IJsclub Eensgezindheid alweer voor de 7e maal een winterwandeltocht in de dagen tussen kerst en de jaarwisseling. Ook dit jaar kan er tijdens de wandeling langs de zeedijk en door de Noardermeer tussen Stavoren en Molkwerum genoten worden van de sterrenhemel en sfeervol verlichte boerderijen.

Naast het feit dat wandelen natuurlijk sowieso een gezonde bezigheid is willen we jullie dit jaar een extra reden geven om mee te lopen.

Zoals jullie wellicht weten gaat Maarten van der Weijden in augustus 2018 de 11-stedentocht in één stuk door zwemmen! Het gaat hem niet zozeer om zijn eigen prestatie, maar om aandacht te genereren en zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen kanker.

Maarten v/d Weijden is zelf genezen van acute lymfatische leukemie en heeft daarna, tijdens de olympische spelen van 2008, op het onderdeel 10km open water zwemmen een gouden medaille gewonnen.

Graag zouden wij hem bij zijn doorkomst in Stavoren een bijdrage mee willen geven en daarom wordt de inleg die wij vragen iets hoger.

De inleg die dit jaar wordt gevraagd is dan € 7,50 voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar mogen voor € 4,50 mee wandelen.

De inleg kan aan de start worden voldaan. Hiervoor krijgt u naast een leuke herinnering bij aankomst, onderweg een hapje en een drankje.

De wandelaars van de tocht  van 11 en 16 km kunnen tussen vijf en zes uur starten vanuit de IJsselmeerzaal (1e verd.) van MFC De Kaap, de inschrijving begint een half uur eerder.

De wandelaars van de tocht van 5 km kunnen starten vanaf half zes.

Ondanks dat de duidelijk aangegeven route voornamelijk over voet- en fietspaden loopt en er op alle cruciale punten vrijwilligers staan, willen wij de deelnemers adviseren tijdens de wandeling goed zichtbare kleding of verlichting te dragen.

Om er voor te zorgen dat er voldoende te eten en te drinken is voor iedereen verzoeken wij u zich vooraf op te geven via  ijsclubstavoren@hotmail.com,  www.ijsclubstavoren.nl of 06-11730130,